Zondag 19 februari 2017: Schoonebeek – KSC 3 – 1  (2–1)

3 min: 0-1 Jurgen Huizing
39 min: 1-1 Jordy Bosch
40 min: 2-1 Jesper Swieters
58 min: 3-1 Jeffrey Berens

Schoonebeek komt schrik te boven en wint met 3-1 van KSC

Schoonebeek trad zondag jl. aan tegen het onderaan staande KSC.

De positie op de ranglijst kan een reden zijn dat Schoonebeek niet meteen bij de les was. Al in de 3e minuut scoorde Jurgen Huizing 0-1 voor KSC. Het duurde even voordat Schoonebeek weer vat kreeg op de tegenstander. In de 38e minuut krulde Jesper Swieters nog een bal over de rechterkruising, en één minuut later volgde de gelijkmaker; Max Bosch schoof de bal naar Jordy Bosch en met een harde schuiver passeerde hij de 17-jarige doelman Justin Venema. Weer 1 minuut later werd Niek Huser binnen de 16 neergelegd en schoot Jesper Swieters de toegekende pennel onberispelijk in, 2-1.

3 Minuten na rust scoorde Jeffrey Berens de bevrijdend lijkende 3-1 treffer. Want daarna zakte het niveau van beide teams en scheidsrechter Jan Hoorn. KSC kwam tot enkele sporadische uitvallen maar Schoonebeek hield controle op de wedstrijd en sleepte de 3-1 eindstand over de streep.