Voetbal was altijd een mannensport maar ook de vrouwen lieten zich niet onbetuigd. Al in 1971 werd er voor het eerst en wel via het parochieblad over damesvoetbal gesproken. In 1983 werd een enquêteformulier van de KNVB over meisjesvoetbal met “nog niet haalbaar bij Schoonebeek” beantwoord. Op 17 juni 1985 was er een gesprek tussen bestuur en Karin Ambergen over het oprichten van damesvoetbal. Na functies als begeleiding en trainingstijden te hebben ingevuld werd het dameselftal opgegeven voor de competitie en speelden ze in oktober 1985 hun eerste wedstrijd.

Tegenwoordig zijn de vrouwen en meisjesteams een structurele en actieve tak van de vereniging. We hebben momenteel een vrouwenteam en een meisjes MO15 team onder de vlag van SWB. Daarnaast voetballen ook bij de jongere jeugd diverse meisjes. In juni 2010 vierde het vrouwenvoetbal hun vijfentwintigjarig jubileum.

 

Selectie V.V. Schoonebeek Vrouwen Senioren 1

Seizoen 2019/2020

Volkers Administraties & Consultans

Volkers Administraties & Consultans

Tenue Sponsor

De technische staf bestaat uit:

Trainer:
Johan Bos

Leider:
Harry Huser

Assistent-Scheidsrechter:
Paul Steffens

Op de foto:

Achterste rij v.l.n.r.: Charnelle Uneken, Sharon Striper, Joyce Schepers en Daniek Striper.

Middelste rij v.l.n.r.: Johan Bos (trainer), Edelin Silvania, Anouk Steffens, Myrna Stoeten, Ellis Jager en Harry Huser (teammanager).

Zittend v.l.n.r.: Manon Möhlmann, Merel Schepers, Meike Steffens, Noa Eikens en Rosalie Huser.

Op de foto ontbreken Rosa Heijnen, Kirsten Steffens, Paul Steffens (assistent-scheidsrechter), Jeanine Heijnen, Isolde Schepers en Michelle Prenger.