Schoonebeek Weiteveense Boys (SJO SWB)

WEDSTRIJDVELDEN SWB
Eerste seizoenshelft*

TEAM TERREIN
SWB JO19-1G v.v. SCHOONEBEEK
SWB JO17-1G WEITEVEENSE BOYS
SWB JO17-2G v.v. SCHOONEBEEK
SWB JO15-1D WEITEVEENSE BOYS
SWB JO15-2 v.v. SCHOONEBEEK
SWB MO15-1 WEITEVEENSE BOYS
SWB JO13-1 v.v. SCHOONEBEEK

* Na de winterstop wordt er geruild van wedstrijdveld

SJO SWB is het samenwerkingsverband tussen v.v. Schoonebeek en s.v. Weiteveense Boys, voluit: Samenwerkende Jeugd Opleiding Schoonebeek Weiteveense Boys.

Door schommelingen in het aantal jeugdleden wat ook voorkwam bij buurvereniging s.v. Weiteveense Boys, wisselden beide verenigingen in 1999 van gedachten om te spreken over samenwerking met als doel om de jeugd aan het voetballen te houden.

De visies over de mate van samenwerking verschilden aanvankelijk maar op 20 mei 2003 werd het samenwerkingsverband onder de naam SWB ondertekend. Later veranderde de naam door een toevoeging van de KNVB naar SJO SWB waarbij SJO staat voor Samenwerkende Jeugd Organisatie.

De toevoeging d betekent dat er dispensatiespelers in het team voetballen (per team zijn maximaal 3 spelers toegestaan die maximaal 1 jaar ouder zijn dan de leeftijdsgrens van het betreffende team. Meisjes mogen altijd een jaar ouder zijn dan de leeftijdsgrens van het betreffende team. Een G betekent dat het een gemengd team is van jongens en meisjes.

De junioren spelen onder de vlag van SWB. Voor het eerst voetbalt er in het seizoen 2017/2018 een team onder de naam SJO SWB JO13-1.

Voor het reilen en zeilen van SWB is een aparte commissie in het leven geroepen. Deze commissie houdt zich vooral bezig met de indeling van de teams en de begeleiding van de teams zoals trainers en leiders.

In de commissie zitten van beide verenigingen twee personen, Sander van der Meer en Jeroen Schwieters van Schoonebeek, Edwin Gerth en Gerard Staal van s.v. Weiteveense Boys, die het aanspreekpunt zijn bij hun eigen vereniging voor spelers, trainers, leiders, ouders, etc.