Opstelling: Martin Berens, Rene Streuer, Jeffrey Berens (Dennis Striper), Justin Katuin, Jan-Willem Wubkes, Jesper Swieters (Dennis Striper), Twan Steffens, Remco Huser (Leon Heegen), Johan Bos, Niek Huser (Jordy Bosch) en Leon Steffens (Dillan Schulte).

Scheidsrechter: M. Haanstra

Kaarten: Geen

Zondag 1 mei 2022: Buinen – Schoonebeek 1 – 4 (0-2)

10 min: 0-1 Niek Huser
15 min: 0-2 Twan Steffens
47 min: 0-3 Niek Huser
84 min: 0-4 Twan Steffens
90 min: 1-4 Bram Komduur

Schoonebeek wint eenvoudig bij Buinen

Nadat vorige week de topper tegen Gasselternijveen op het allerlaatste moment verloren ging, moest Schoonebeek deze zondag op bezoek bij Buinen. De verzorgsters hebben afgelopen week heel wat pijntjes weg kunnen masseren zodat Schoonebeek met een iets completere selectie kon aantreden. Het kwaliteitsverschil was deze middag vrij groot, zodat Schoonebeek redelijk eenvoudig won met 1-4.

Schoonebeek wilde vanaf het begin de kater van vorige week direct wegspoelen. Het drukte Buinen terug op de eigen helft en werd gelijk gevaarlijk. In de 5e minuut zette Leon Steffens met een steekpass Justin Katuin alleen voor doelman Peter Leeuw, Leeuw redde de inzet. In de 10e minuut de volgende grote kans; Jan Willem Wubkes stuurde Justin Katuin met een diepe bal weg. Katuin zette voor maar de bal werd weg gekopt, precies voor de voeten van Niek Huser. Huser nam de bal vol op de slof en schoot strak langs de paal binnen, 0-1. Even later een hard schot van Jesper Swieters dat precies op een Buinen hand belandde, maar scheidsrechter Haanstra zag er geen strafschop in. In de 15e minuut verdubbelde Twan Steffens de score; Steffens werd door Jan Willem Wubkes diep gespeeld, en wilde een voorzet geven, maar de voorzet stuiterde net vreemd op voor keeper Leeuw waardoor die er onderdoor dook, 0-2. Schoonebeek liet vanaf dat moment de teugels een beetje vieren waardoor Buinen iets beter in het spel kwam. De grootste kans was echter weer voor Schoonebeek. Na een fraaie actie van Twan Steffens, legde hij af op Leon Steffens, maar Leon schoot van 5 meter tegen de doelman aan.

In de tweede helft begon Schoonebeek weer fanatieker, en binnen twee minuten lag de bal er alweer in. Een corner van Justin Katuin werd door Niek Huser “smerig” binnen getikt bij de eerste paal, 0-3. Met de comfortabele voorsprong in de rug ging Schoonebeek een beetje achteroverleunen, en kwamen er kansjes voor Buinen. In de 53e werd een slappe inspeelbal onderschept en in 1x op doel geschoten, helaas voor Buinen ging de inzet net naast. In de 58e minuut kwam Buinen er via de zijkant door, maar het schot werd simpel gepakt door doelman Martin Berens. In de 82e minuut was de grootste kans voor Buinen; een snelle aanval van Bram Komduur waarbij Johan Bos werd uitgekapt en Jeffrey Berens te laat kwam, bracht Komduur alleen voor de doelman. Komduur schoot goed in, maar doelman Berens kon met een katachtige redding een tegentreffer voorkomen. In de 84e minuut hield Leon Steffens de bal goed vast, worstelde zich langs zijn directe tegenstander en schoot op doel. Doelman Leeuw redde, maar de bal viel voor de voeten van Twan Steffens, Steffens kon simpel binnentikken, 0-4. In de 90e minuut kreeg Buinen nog een strafschop cadeau; een Buinen aanvaller snelde langs Jan Willem Wubkes, Wubkes hield heel lichtjes vast en dat was voldoende voor een strafschop. Bram Komduur schoot de strafschop binnen, 1-4. Vlak daarna had Komduur nog een kans, hij pikte een slechte uittrap van Berens op, maar schoot ook weer tegen Berens aan.

Na de wedstrijd was iedereen bij Schoonebeek blij dat het weer eens een eenvoudige zege kon boeken, volgende week moet Schoonebeek op bezoek bij Balkbrug. Buinen mag het volgende week tegen DVC’59 opnieuw proberen.

PS

=============

Nummers 1 en 2 promoveren naar de derde klasse. De periodekampioenen van de vier vierde klassen (drie per klasse, 12 in totaal) voetballen tezamen met de vier herkansers uit de vier derde klassen om in totaal 8 plaatsen in de derde klasse voor het seizoen 2022/2023.