Opstelling: Martin Berens, Rene Streuer, Jordy Schepers (Mike Stam), Jan Willem Wubkes (Niels Jonker), Niek Weitering, Dillan Schulte (Leon Heegen), Jordy Bosch (Johan Bos), Justin Katuin, Twan Steffens, Niek Huser, en Leon Steffens.

Scheidsrechter: H. Drost

Gele kaarten: Jan Willem Popping (Wijster) en Niek Weitering (Schoonebeek)

Zondag 20 maart 2022: Wijster – Schoonebeek 2 – 2 (2-1)

01 min: 1-0 Marco Werners
03 min: 1-1 Twan Steffens
19 min: 2-1 Martijn Schokker
68 min: 2-2 Leon Steffens

Schoonebeek laat punten liggen in Wijster

Na de midweekse overwinning tegen Buinen, mocht Schoonebeek deze zondag afreizen naar Wijster. Wijster is een goede middenmoter terwijl Schoonebeek met Titan om de koppositie strijdt. Met het 2-2 gelijkspel liet Schoonebeek dan ook dure punten liggen bij Wijster.

Wijster, onder leiding van interim-trainer Niels Maagd, schoot furieus uit de startblokken, al na 13 seconden lag de bal achter doelman Berens in het netje. Het was Marco Werners die geheel vrij mocht aanleggen en de bal perfect in de kruising ramde, 1-0. Het antwoord van Schoonebeek liet niet lang op zich wachten, want in de derde minuut strafte Twan Steffens een fout in de Wijster defensie af, en schoot de bal achter doelman Tjarks, 1-1. In de 13e minuut leek Leon Steffens Schoonebeek al op voorsprong te zetten, maar zijn inzet uit een corner van Jordy Bosch was net niet hard genoeg, zodat Tjarks kon redden. In de 19e minuut toen Wijster voor de tweede keer voor het doel van Schoonebeek kwam, was het gelijk weer raak. Een voorzet van Youri Booijink werd door Martijn Schokker gecontroleerd en van dichtbij binnengeschoten, 2-1. Vervolgens kon Schoonebeek weer in de achtervolging, en met schoten van Twan Steffens, Jordy Bosch en weer Twan Steffens kwamen er wel kansen, maar werd er niet gescoord. Tussendoor vergat Wijster een fout in de Schoonebeek opbouw af te straffen. In de 34e minuut leek Schoonebeek een strafschop te krijgen; een Wijster verdediger maakte hands binnen de zestien maar scheidsrechter Drost legde de bal buiten de zestien. De vrije bal van Jordy Bosch werd gestopt door Tjarks. Nadat Niek Huser in de 41e minuut een vrije kopkans verprutste, leek Schoonebeek op slag van rust de gelijkmaker te maken. Leon Steffens kreeg een vrije kopkans op een vrije bal van Justin Katuin, maar Steffens mikte het leder op de paal, de rebound van René Streuer ging net naast.

De tweede helft was bijna volledig voor Schoonebeek; het creëerde kans op kans, maar scoren blijft een probleem voor de mannen van trainer Abel. Vanaf de aftrap werd Wijster onder druk gezet, en dit leverde kansen op voor René Streuer (kopbal gered door keeper), Leon Steffens (raakte volop de paal, maar miste de bal), Niek Huser (kopbal over) en Leon Steffens (kopbal net naast). Na 10 minuten trok Wijster eindelijk een keer de middenlijn over, maar was wel gelijk levensgevaarlijk. De voorzet van Marco Werners werd door Bart Tjarks voorlangs geschoten. Schoonebeek schrok wel maar pakte snel de draad weer op. Kansen kwamen er voor Leon Steffens (kopbal naast), Niek Huser (leek door te breken maar werd onderuit geschoffeld; geel voor Wijster verdediger), Justin Katuin (vrije bal maar redding keeper) en Jan Willem Wubkes (schot net naast). In de 68e minuut kreeg Schoonebeek dan eindelijk loon naar werken, een lange bal van Jordy Schepers werd door Leon Steffens gecontroleerd en diagonaal via de binnenkant van de verre paal binnen geschoten, 2-2. Schoonebeek probeerde gelijk door te gaan en hield de druk er vol op, Wijster loerde wel op de counter maar kon niet echt gevaarlijk meer worden. De kansen voor Schoonbeek bleven komen, voor Niek Huser (onderschept slechte uittrap van de doelman, maar mikt voorlangs), Justin Katuin (controleerde voorzet van Niels Jonker, maar wist van dichtbij niet doelman Tjarks te passeren), een reeks corners die elke keer voor gevaar zorgden maar geen doelpunten opleverde en Justin Katuin (schot gered door doelman). In de 90e minuut leek Schoonebeek toch nog de volle buit te pakken; een corner van Justin Katuin werd door Niek Huser met een volley keihard binnengeschoten, maar Jesper Schokker stond nog op de doellijn en kon niet snel genoeg voor de bal wegkomen, zodat de bal via zijn lichaam tegen de lat ketste en over ging. Een minuutje later nog een corner van Justin Katuin, maar nu kopte Niek Huser naast waardoor de 2-2 stand op het scorebord bleef staan.

Na afloop was trainer Maagd dan ook uiterst tevreden met het gewonnen punt, dat als een overwinning werd gevierd. Trainer Abel treurde vooral over de grote hoeveelheid kansen die gemist werden, en de punten die het onnodig had laten liggen. Schoonebeek staat dan wel weer bovenaan, maar Titan heeft maar een puntje minder maar nog wel twee wedstrijden te goed. Volgende Week gaat Wijster op bezoek bij Balkbrug, terwijl Schoonebeek VIOS (O) op bezoek krijgt.