Donderdag 11 april 2019: VIOS (O) – Schoonebeek 2 – 5 (0–1)

25 min: 0-1 Leon Steffens
47 min: 1-1 Rafael van Beek
56 min: 1-2 Leon Steffens
60 min: 1-3 Niek Huser
70 min: 2-3 Eric de Ruijter
88 min: 2-4 Niels Striper
89 min: 2-5 Jeffrey Berens

Resultaat telt bij winst voor Schoonebeek tegen VIOS

Daar waar Schoonebeek de laatste weken onfortuinlijk was, zat het deze keer eens mee. De inhaalwedstrijd tegen VIOS (O) werd enigszins geflatteerd met 2-5 gewonnen.

Trainer Arends moest op het laatste moment zijn opstelling nog omgooien, want Jesper Swieters bleef steken in een file en kwam pas de tweede helft in het veld. VIOS voerde de eerste helft de boventoon. Het stak vlot combinerend het middenveld over en zag een bal op de lat, en een afgekeurde treffer wegens buitenspel. Maar tot ieders verrassing kwam Schoonebeek in de 25e minuut echter op 0-1; een vrije bal van Justin Katuin werd door Leon Steffens ineens, en met succes, op de slof genomen, 0-1 ruststand.

Pal na de hervatting scoorde Rafael van Beek de gelijkmaker 1-1. VIOS wellicht beter voetballend maar het geluk zat Schoonebeek eens een keer mee. In de 55e minuut schoof Niek Huser voorlangs tot corner. Deze werd genomen door Maurice Beerlink en Leon Steffens schoof 1-2 binnen. In de 60e minuut strafte Niek Huser een misser in VIOS-defensie af en tikte 1-3 binnen. VIOS leek het deksel op de neus te krijgen, voor het verzuim om het overwicht in de eerste helft niet te hebben uitgebuit. Toch werd het nog spannend, vooral toen Eric de Ruijter in de 70e minuut 2-3 scoorde. VIOS pompte vervolgens de bal in de 16 en Schoonebeek ruimde met man en macht op. Het aandringen van VIOS leverde ook ruimte voor Schoonebeek op, en in de 88e minuut verlengde Niels Striper een corner van Maurice Beerlink tot 2-4. En een minuut later lanceerde Niek Huser Jeffrey Berens, die de 2-5 binnenschoof.

VIOS-trainer Alex Padding merkte misschien terecht op dat het een geflatteerde overwinning was, maar Schoonebeek koesterde de 3 punten. Hopelijk kan Schoonebeek deze winnende lijn doorzetten, want zondag komt rode lantaarn drager Witteveense Boys op bezoek. Voor VIOS wacht thuis de derby tegen Sweel.

Schoonebeek: Martin Berens, Dillan Schulte (Jesper Swieters), Stijn Schepers, Leon Steffens, Johan Bos, Niek Huser, Mike Stam (Rene Streuer), Justin Katuin ©, Jeffrey Berens, Max Bosch (Niels Striper) en Maurice Beerlink. Gele kaarten: Niek Huser en Maurice Beerlink (Schoonebeek) en Frank Kienecker en Jesper Mug (VIOS), assistent-scheidsrechter: Nick Schulte en scheidsrechter T. Slag.