Zondag 7 april 2019: Sweel – Schoonebeek 2 – 0 (1–0)

17 min: 1-0 Rik ter Avest
60 min: 2-0 Stijn Schepers (e.d.)

Sweel in eigen huis de baas over Schoonebeek

Schoonebeek moest afgelopen zondag uit naar Sweel. Door de uitslagen de laatste tijd is Schoonebeek inmiddels afgezakt naar een nacompetitieplek. Tegen Sweel verzuimde Schoonebeek om zich uit de gevarenzone te spelen, Sweel won terecht met 2-0.

De gasten stonden weliswaar als eerste voor de warming-up op het hoofdveld van Sportpark Alterberg, maar meer ruimte werd hen na de aftrap niet gegund. Integendeel, Sweel controleerde de eerste helft en was voetballend beter. Schoonebeek wachtte teveel af en liet Sweel teveel ruimte om te voetballen. In de 17e minuut resulteerde dat in de openingsgoal van Rik ter Avest. Hij troefde bij een kluts de Schoonebeekverdediging af, en prikte de 1-0 binnen. Sweel bleef vervolgens wel dreigend, maar echt grote kansen leverde dat niet meer op. Schoonebeek stelde er, behalve een paar speldenprikken van Leon Steffens, weinig tegenover.

Bij de hervatting voor de tweede helft werd Johan Bos naar voren geposteerd en zag men een scherper ingesteld Schoonebeek. Een kwartier lang was Schoonebeek de betere, en had meerdere kansen op de gelijkmaker. Zo strandden Niek Huser en Jeffrey Berens op de doelman, en schoot Justin Katuin een vrije bal op de lat. Echter in de 60e minuut scoorde Sweel bij een van de eerste uitvallen. Na een snelle aanval over links werd, Stijn Schepers met bal en al in het eigen doel gedrukt. De verder goed leidende scheidsrechter Rene Vree Egberts zag deze overtreding over het hoofd, en bij een gebrek aan een VAR stond er dus 2-0 op het scorebord. Schoonebeek bleef aandringen voor een beter resultaat, maar het echte geloof was eruit. Sweel was veel gevaarlijker bij diverse uitvallen, en had de score nog gemakkelijk verder kunnen opvoeren.

Schoonebeek bleef ook deze keer, na de zoveelste lastige editie van Sweel uit, met lege handen. Komende donderdag moet het uit naar Oosterhesselen, om tegen directe concurrent VIOS de inhaalwedstrijd te spelen. Sweel blijft boven in de middenmoot meedraaien, en moet donderdag thuis inhalen tegen HODO.

Schoonebeek: Martin Berens, Niels Striper (Rene Streuer), Stijn Schepers, Leon Steffens, Jesper Swieters, Johan Bos (Chiel Steffens), Niek Huser (Mike Stam), Justin Katuin ©, Jeffrey Berens), Max Bosch en Maurice Beerlink. Gele kaarten: Geen, assistent-scheidsrechter: Mark Scherpen en scheidsrechter R. Vree Egberts.