Zondag 11 maart 2018: Schoonebeek – WKE’16 1 – 1  (1–0)

27 min: 1-0 Ruben Hoek
62 min: 1-1 Henk Bakker

Verdiend gelijkspel voor Schoonebeek tegen koploper WKE’16

Schoonebeek kwam goed uit de startblokken en bleef de gehele eerste helft domineren. Het combineerde geconcentreerd, speelde de ballen strak in de voet en was feller in de duels. WKE werd dan ook terug gedrongen en na een aantal speldenprikken volgden er grotere kansen voor Niek Huser, Ruben Hoek en Leon Steffens. WKE kwam er op de counter een paar keer gevaarlijk door maar doelman Martin Berens redde bekwaam. Vooral Huser bleef een ongrijpbare plaag voor de WKE defensie. Nadat Huser wederom onreglementair door Sander Meertens werd gestopt, leidde dit tot enige commotie binnen en buiten de lijnen. Huser raakte hierbij zo geblesseerd dat hij de tweede helft niet meer terug keerde. In de 27e minuut kwam Schoonebeek terecht op voorsprong, Ruben Hoek schoof een voorzet van rechts van Jeffrey Berens met succes binnen, 1-0. Daarna had Schoonebeek de voorsprong kunnen vergroten, maar WKE doelman Kok stond elke keer in de weg. Op slag van rust had Bernardo Veenvliet nog de kans om de stand gelijk te trekken, maar Berens hield zijn doel schoon.

De tweede helft waren de rollen omgedraaid. WKE werd sterker en Schoonebeek, dat veel energie in de eerste helft had gestopt, werd terug gedrongen. In de 62e minuut nam Henk Bakker een voorzet van rechts ineens op de schoen, goed genoeg voor de 1-1 gelijkmaker. Schoonebeek beperkte zich de tweede helft tot tegen houden en gokte op de counter. Het kreeg ook wel een aantal spaarzame maar ook kansrijke uitvallen, maar een doelpunt zat er niet meer in. WKE was nog wel dichtbij een tweede treffer, Ferdy Poelman schoot via de lat over en Henk Bakker schoot rakelings voorlangs. Zo bleef het bij 1-1.

De toeschouwers waren de grote winnaars bij de leuke en enerverende pot voetbal. Iedereen was het er na afloop over eens dat de puntendeling terecht was. Ook gezien de andere uitslagen, blijft het spannend bovenin de vierde klasse D. De ongeslagen status van WKE’16 bleef overigens ook na zondag jl. overeind.