Zondag 5 februari 2017: Schoonebeek – Sweel 0 – 0  (0–0)

Gelijkspel terechte eindstand Schoonebeek – Sweel

De winterstop zit er op en zo mocht Schoonebeek afgelopen zondag aantreden tegen Sweel. Aan het begin van het seizoen in Zweeloo waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en eindigde het in 2-2. Ook nu in Nieuw Schoonebeek waren beide teams weer aan elkaar gewaagd. Ondanks dat het een aantrekkelijke wedstrijd was met de nodige kansen, eindigde het deze keer doelpuntloos in 0-0.

Vanaf de aftrap namen de gasten uit Sweel meteen het initiatief en kregen, binnen 5 minuten na de aftrap, drie grote kansen op rij. Twee keer was Remmert Verbrugge dicht bij de openingstreffer, en ook Wilfred Kuipers wist deze niet te maken. Via een tegenstoot van Niek Huser in de 6e minuut, rechts naast, werd Schoonebeek ook een keer gevaarlijk. Na wat tactische omzettingen van trainer Arends, kreeg Schoonebeek vanaf de 20e minuut meer grip op Sweel. Het werd dreigender en kwam meer tot eigen aanvallende acties. Een vrije bal van Jan Willem Wubkes in de 23e minuut, werd knap uit de kruising getikt door doelman Jorn Stadman van Sweel. In de 39e minuut kreeg Remmert Verbrugge van Sweel een vrije bal rand 16 te nemen, maar zijn inzet werd uitstekend gepareerd door doelman Martin Berens. Op slag van rust viel een vrije bal van Justin Katuin pardoes voor de voeten van Leon Steffens, maar deze schoof helaas naast.

Sweel was direct na de rust weer gevaarlijker, maar Wouter van de Veen zag zijn inzet via buitenkant paal rechts naast gaan. En na 10 minuten schoot Remmert Verbrugge rakelings over. Toen was het tijd voor Schoonebeek om tegengas te geven, en kreeg het ook de nodige kansen. Achtereenvolgens kregen Justin Katuin, Jesper Swieters, Jan Willem Wubkes en Niek Huser de kans om de score te openen. Katuin schoot een vrije bal van randje 16 net over. Swieters schoot, na een korte solo door de Sweeldefensie, hard over. Een rolletje van Wubkes kon nog net door Stadman tot corner verwerkt worden. Maar de grootste kans was voor Huser in de 83e minuut. Met een prachtige beweging zette hij zichzelf vrij voor Stadman, maar weer lag de doelman in de baan van het schot. Wilfred Kuipers kreeg in de 84e minuut de laatste doelrijpe kans maar zijn schot ging links naast. Zo eindigde deze leuke pot voor de neutrale toeschouwers in een doelpuntloze 0-0.

Na afloop waren beide trainers, Arends en Jalving, er dan ook over eens dat het gelijkspel wel terecht was, maar dat het ook net zo goed 3-3 of 4-4 had kunnen zijn. Volgende week kan Schoonebeek de borst nat maken, want het moet op bezoek bij koploper EMMS die vandaag met 11-0 heeft uitgehaald. Sweel moet op bezoek bij één na laatste Zwartemeerse Boys.