Zondag 11 december 2016: Schoonebeek – Sellingen 3 – 1  (2–1)

15 min: 1-0 Jesper Swieters
26 min: 1-1 Erik Jan Veerbeek
42 min: 2-1 Niek Huser
58 min: 3-1 Johan Bos

Schoonebeek boekt verdiende overwinning tegen Sellingen

Schoonebeek ontving afgelopen zondag het bijna gelijk geklasseerde Sellingen op Sportpark De Gruinte. Schoonebeek had iets recht te zetten na de zeperd tegen DVC’59 afgelopen week, en slaagde in de revanche-opdracht. Het sloot het jaar 2016 af met een verdiende 3-1 overwinning.

De eerste helft kende een gelijk opgaand karakter, maar zette Schoonebeek de kansen om in een 2-1 ruststand. In de 15e minuut legde Niek Huser breed op de instormende Jesper Swieters, die keihard de 1-0 binnenschoot. Sellingen liet zich zien via een vrije bal van Erik Jan Veerbeek op de lat. In de 26e minuut trok dezelfde Veerbeek de stand weer gelijk; bij een hoge voorzet kon hij de bal net iets eerder toucheren dan doelman Martin Berens van Schoonebeek, 1-1. In de 42e minuut stuurde Jeffrey Berens met een afgemeten pass Niek Huser weg, die daarop de 2-1 ruststand scoorde.

Schoonebeek voerde na de hervatting de druk en het tempo op, en dwong daarmee een veldoverwicht en nog meer kansen af. Scheidsrechter Harm Jan Drost werd naar zijn mening te vaak van commentaar voorzien, en deelde ietwat overdreven veel OW’s uit. In de 58e minuut wist Schoonebeek het veldoverwicht in een doelpunt om te zetten. Johan Bos bekroonde een solo met een tikkie langs doelman Klamer van Sellingen, 3-1. Omdat er verder niet meer gescoord werd, bleek dit de verdiende eindstand te zijn.

Met deze 3-1 overwinning gaat Schoonebeek als een stevige middenmoter de winterstop in. Na de winterstop kan Schoonebeek weer omhoog kijken, want de achterstand op de nacompetitieplaatsen is nog overbrugbaar. Trainer Arends heeft er in ieder geval alle vertrouwen in, want hij verlengde zijn contract afgelopen week.