Zondag 4 december 2016: DVC’59 – Schoonebeek 4 – 2  (4–0)

1 min: 1-0 Leon Steffens (e.d.)
19 min: 2-0 Nick Mink
29 min: 3-0 Damian Vos
35 min: 4-0 Damian Vos
48 min: 4-1 Justin Katuin
80 min: 4-2 Johan Bos

Schoonebeek laat zich 1e helft volledig overklassen door DVC

Na de geflatteerde nederlaag tegen koploper HOC, moest Schoonebeek afgelopen zondag op bezoek bij DVC’59 in Nieuw Dordrecht. In de hoop nu wel punten te kunnen pakken kwam van een koude kermis thuis. DVC speelde niet voor Sinterklaas, en overklaste Schoonebeek volledig in de eerste helft. Bij rust was het al 4-0, en uiteindelijk herstelde Schoonebeek zich nog enigszins waardoor de eindstand 4-2 werd.

De eerste kans was al in de eerste minuut en wel voor Schoonebeek, maar de bal werd van de DVC-doellijn gehaald. Nog in dezelfde minuut kreeg DVC’59 een corner, Aron Arends kon de bal weliswaar inglijden maar via Leon Steffens ging de bal in het eigen doel, 1-0. Schoonebeek werd vervolgens in de eerste helft overklast. Een vlot combinerend DVC’59 kon elke keer het middenveld oversteken, en zo werd Schoonebeek defensief te kijk gezet. In de 19e minuut scoorde Nick Mink de 2-0 en vervolgens ging het snel. Want in de 29e en 35e minuut zorgde Damian Vos met twee treffers voor de terechte 4-0 ruststand.

De ontevreden trainer Arends gooide in de rust alle wissels in de strijd. Met meer scherpte en korter dekken leverde het in de 48e minuut gelijk al een tegentreffer op. Justin Katuin kopte bij de 2e paal een voorzet binnen, 4-1. Schoonebeek bleef in de tweede helft wel op zoek naar eerherstel, zelfs met een man minder want Jan Willem Wubkes viel nog geblesseerd uit. Maar met een man minder produceerde Schoonebeek wel de tweede tegentreffer. 10 Minuten voor tijd veroverde Jeffrey Berens de bal, en zijn voorzet werd door Johan Bos binnen getikt, 4-2. Schoonebeek kwam tijd tekort om de stand een nog draaglijkere aanzien te geven, waardoor het wederom met lege handen stond.

Volgende week krijgt Schoonebeek Sellingen, dat slechts één puntje minder heeft, op bezoek. Hopelijk kan het dan wel twee helften geconcentreerd zijn. DVC gaat dan op bezoek bij hekkensluiter KSC.