» Verslag WKE'16 - Schoonebeek

Zondag 5 november 2017: WKE’16 - Schoonebeek 1 – 0  (1–0)

Scoreverloop:
1 min: 1-0 Jochem Scholten

WKE verrast Schoonebeek met snelle openingstreffer

Stilzwijgend was de verwachting bij de Schoonebeek-aanhang dat hun ploeg, gezien de goede reeks van de afgelopen weken, ook tegen WKE’16 wel eens een goed resultaat neer zou kunnen zetten. De illusie werd echter in de eerste minuut al de grond ingeboord, Jochem Scholten zette gelijk de 1-0 einduitslag op het scorebord.

WKE begon dus goed aan de wedstrijd door in de eerste minuut gelijk te scoren. Uit een snelle aanval over rechts legde Hendrik Gustin terug op Jochem Scholten die 1-0 binnen lepelde. Schoonebeek was gelijk van slag en WKE profiteerde daarvan door goed gebruik te maken van de geboden ruimte. Dankzij goed keeperswerk van Martin Berens werd een uitbreiding van de score voorkomen.

Na de rust kreeg de wedstrijd een meer gelijk opgaand karakter, en was Schoonebeek ook meer op de WKE-helft te vinden. De grootste kans op de gelijkmaker kreeg Jeffrey Berens in de 60e minuut, maar hij prikte een voorzet van Niek Huser net naast. Schoonebeek, en met name doelman Martin Berens, oogsten weliswaar waardering voor het vertoonde spel (ook bij de WKE-aanhang) maar het resultaat was de tweede nederlaag van het seizoen.

Schoonebeek had misschien wel teveel respect voor WKE, en het kunstgras werkte ook niet mee, maar de overwinning voor WKE was over de gehele wedstrijd genomen terecht. Volgende week is er geen programma en op 19 november volgt voor Schoonebeek een thuiswedstrijd tegen Zwartemeerse Boys. WKE mag uit bij DSC proberen zijn ongeslagen status te behouden.

HH