» Tonnie Büter benoemd tot erelid van v.v. Schoonebeek

Afgelopen maandagavond nam de 64-jarige Tonnie Büter op de jaarlijkse ledenvergadering na twintig jaar afscheid als bestuurslid van v.v. Schoonebeek.

Tonnie Büter voetbalde vanaf zijn jeugd bij v.v. Schoonebeek, was jarenlang leider van Schoonebeek 2, lid van de seniorencommissie, was vice-voorzitter van het bestuur, vertolkte de rol van gastheer bij de thuiswedstrijden van Schoonebeek 1, blijft actief bij het organiseren van onze jaarlijkse bazar en door zijn kennis van zaken is hij van grote waarde bij alle technische ontwikkelingen op ons sportpark. Dit bleek met name weer in de onderhandelingen met de gemeente Emmen over de overdracht van de kleedkamers aan de vereniging.

Hij neemt dan wel afscheid als bestuurslid maar hij zal zich blijven inzetten voor onze vereniging door onder andere samen met de klussenploeg ervoor te zorgen dat ons sportpark prima wordt onderhouden en dat de technische installaties zonder problemen kunnen functioneren. Tonnie is niet van de groep mensen die hoort bij “de beste stuurlui staan aan wal” maar hij wil daadwerkelijk onderdeel zijn van de uitvoerende werkzaamheden. Een gevleugelde uitspraak van hem is “dat zullen we in het werk bezien” om daarmee aan te geven dat niet alles van te voren op papier is te plannen maar dat het in de praktijk moet gebeuren.

Het was een grote verrassing voor Tonnie dat hij bij het afscheidswoord door voorzitter Henk Visscher tot erelid werd benoemd. Zo maken we duidelijk dat zijn inzet door de jaren heen bijzonder wordt gewaardeerd. Bij de benoeming tot erelid werd aan hem de bijbehorende oorkonde overhandigd. Tonnie Büter is in het 82-jarige bestaan van v.v. Schoonebeek het negende erelid.

Tonnie sloot in zijn eigen woorden de benoeming af door iedereen te bedanken en benadrukte dat we blij moeten zijn met de vereniging zoals die nu is, “we moeten beseffen dat bij v.v. Schoonebeek heel veel goed is geregeld en dat we daar trots op moeten zijn”.

Tonnie bedankt voor alles wat je tot nu toe voor ons hebt gedaan, geniet van de familie om je heen en we hopen je nog vaak terug te zien bij onze club!

Andere ereleden

De andere ereleden van v.v. Schoonebeek zijn (met daarbij de datum van benoeming tot erelid):

Gerrit Thiele sr†                8 augustus 1973

Harry Roosken†                31 augustus 1992

Ben Büter                         25 augustus 1997

Johannes Wittendorp         25 augustus 1997

Toon Roosken                   23 augustus 1999

Jo Assen                          21 juni 2003

George Scherpen              19 juni 2004

Jo Heijnen†                      19 juni 2010

Vragen en/of opmerkingen over de website? Mail het naar webmaster@vvschoonebeek.nl!