» Verslag Titan - Schoonebeek

Zondag 22 oktober 2017: Titan - Schoonebeek 0 – 4  (0–3)

Scoreverloop:
10 min: 0-1 Niek Huser
30 min: 0-2 Jeffrey Berens
44 min: 0-3 Ruben Hoek
60 min: 0-4 Leon Steffens

Afgetekende 0-4 uitwinst voor Schoonebeek tegen teleurstellend Titan

Luid gejuich klonk er in de kantine van Titan maar dat was bij het laatste fluitsignaal van
Feyenoord-Ajax. Het thuisfront van het hoog geklasseerde Titan zelf had geen reden voor een feeststemming. Bij aankomst stond het scorebord al op 6-2 en werd er eerst nog een kruiwagen zand voor het doel gestort. Na de wedstrijd stond er een meer dan verdiende 0-4 eindstand op het scorebord.

Trainer Wilbert Arends benadrukte in de bespreking vooraf alle posities van zijn eigen spelers, hechtte aan het collectief, en tipte de angels van tegenstander Titan. Aan de uitvoering gaf Schoonebeek goed gehoor en begon uitstekend aan de wedstrijd, Titan wist zich geen raad met de fel jagende en scherper duellerende bezoekers. Even zorgde scheidsrechter Hut voor veel opwinding binnen en langs de lijn, en bij de Schoonebeeksupporters op de tribune. Schoonebeek bleef als beter spelend team de thuisploeg de duimschroeven aandraaien. In de 10e minuut speelde Jan Willem Wubkes door op Niek Huser, deze scoorde 0-1. In de 30e minuut ontfutselde Jeffrey Berens een Titanverdediger de bal en ging met succes voor 0-2. Op slag van rust verlengde Niek Huser op Ruben Hoek, en met buitenkant links schoot hij fraai binnen, 0-3. Titan kreeg enkele kansen maar Harm Jan Moesker kopte voorlangs en Tim Kollmer schoot hard over. Voeg daarbij de weer goed keepende Schoonebeekdoelman Martin Berens die de nul hield.

Ook na de rust had het gretige Schoonebeek het kruit nog niet allemaal verschoten. In de 60e minuut was Leon Steffens met het hoofd net iets eerder bij de bal dan de graaiende doelman Remon Poede van Titan, 0-4. Op slag van het eindsignaal werd Mart Wubbels neergelegd, de strafschop van Niek Huser werd gestopt door doelman Poede. Het mocht het eindresultaat niet deren.

Bij vertrek had het scorebord een heel ander aanzien dan bij aankomst, en naar ieders mening met een terechte eindstand.

HH