» Verslag DVC'59 - Schoonebeek

Zondag 15 oktober 2017: DVC’59 - Schoonebeek 1 – 3  (1–2)

Scoreverloop:
1 min: 0-0 Jeffrey Berens
3 min: 0-2 Niek Huser
41 min: 1-2 Jeffrey Mink
82 min: 1-3 Niek Huser

Overrompelende start Schoonebeek basis voor verdiende eindzege

Afgelopen zondag moest Schoonebeek aantreden tegen DVC’59 in Nieuw Dordrecht. DVC uit is altijd een lastige wedstrijd, waar over het algemeen veel strijd geleverd moet worden om een resultaat te kunnen halen. Aangezien het grootste gedeelte van de selectie een piratenfestijn in de benen had, was de begeleiding vooraf enigszins bevreesd. Maar deze twijfel werd snel weg genomen door een overrompelende start, waarin de basis werd gelegd voor een terechte 1-3 overwinning voor Schoonebeek.

Als echte piraten enterde Schoonebeek de DVC’59-vloot, en schoot binnen 3 minuten na de aftrap alle wind uit de zeilen bij de verblufte gastheren. Al in de eerste minuut ging Jeffrey Berens goed door over rechts, en passeerde met links de DVC-doelman, 0-1. Luttele minuten later leverde Ruben Hoek een perfecte voorzet af vanaf links. Niek Huser pikte deze op, en uit de draai schoot hij 0-2 binnen. De score had nog voor rust uitgebreid kunnen worden; maar de strafschop van Jesper Swieters in de 26e minuut werd door de DVC-doelman tot corner getikt. Op slag van rust kreeg DVC-speler Gert Mink ook een strafschop te nemen, maar deze werd op zijn beurt gepakt door Schoonebeekdoelman Martin Berens. Toch kwam de ruststand op 1-2, uit een uitval over links, werd de bal voorgetrokken en binnen gewerkt door Jeffrey Mink, 1-2. Ondertussen had Schoonebeek behalve een overwicht en kansen ook weer enkele praatkaarten te pakken, en moest scheidsrechter Lubberts ook de Schoonebeekdug-out tot enige kalmte manen.

Ook in de tweede helft bleef Schoonebeek met beter voetbal de controle over de wedstrijd houden. DVC had weinig in te brengen, maar omdat Schoonebeek weigerde om de score op te voeren bleef DVC in de wedstrijd. Schoonebeek speelde met vuur door de vele dotten van kansen om zeep te helpen, waardoor DVC met een aantal snelle uitvallen bleef hopen op een beter resultaat. Het duurde tot de 82e minuut voordat de eindzege echt veilig gesteld kon worden; Jan Willem Wubkes lanceerde Niek Huser door het centrum, en deze stuiterde de verdiende 1-3 eindstand binnen.

Na de wedstrijd was iedereen er wel over eens dat de 3 punten terecht mee naar Nieuw Schoonebeek gingen. DVC’59 kan volgende week thuis tegen hekkensluiter Bargeres opnieuw proberen om de punten in Dordt te houden. Voor Schoonebeek volgen nu een paar pittige wedstrijden met Titan uit, Protos thuis en WKE’16 uit.

HH