» Dames

Voetbal was altijd een mannensport maar ook de dames lieten zich niet onbetuigd. Al in 1971 werd er voor het eerst en wel via het parochieblad over damesvoetbal gesproken. In 1983 werd een enquêteformulier van de KNVB over meisjesvoetbal met “nog niet haalbaar bij Schoonebeek” beantwoord. Op 17 juni 1985 was er een gesprek tussen bestuur en Karin Ambergen over het oprichten van damesvoetbal. Na functies als begeleiding en trainingstijden te hebben ingevuld werd het dameselftal opgegeven voor de competitie en speelden ze in oktober 1985 hun eerste wedstrijd.

Tegenwoordig zijn de dames en meisjesteams een structurele en actieve tak van de vereniging. We hebben momenteel één damesteams. Daarnaast voetballen ook bij de jeugd diverse meisjes. In juni 2010 vierde het damesvoetbal hun vijfentwintigjarig jubileum.